Et av spørsmålene vi får fra nye brukere - spesielt av WordPress, er: Hva er forskjell på sider og innlegg?  Dette kan være forvirrende i starten når det er mye nytt å forholde seg til, men egentlig er det ikke så vanskelig.

Sider er der hvor du har statisk innhold som ikke endrer seg ofte. Dette kan f. eks være en side hvor du forteller om deg selv eller informasjon om din bedrift.

Innlegg er noe man skriver relativt hyppig som f. eks en blogg eller nyheter. Innlegg knyttes opp mot en kategori og det opprettes en ny forekomst hver gang man lager et innlegg. Disse vises som poster når man klikker på menyen for kategorien - f. eks Blogg.

Det er litt forskjell på hvordan dette gjøres i Joomla! og WordPress, og vi skal gi deg en kort innføring i forskjellen under.

 

Slik gjøres det i Joomla!

I Joomla! opererer vi med artikler enten det er sider eller innlegg. Når du skal lage en statisk side, legger du innholdet i artikkelen og lagrer den med et passende navn. Deretter oppretter du et menyelement i den aktuelle menyen (som regel hovedmeny) og velger visning for en artikkel. Deretter velger du artikkelen du har skrevet og knytter den til menyelementet og lagrer den. Når du så klikker på dette menyelementet, vil du få opp siden du nettopp laget.

Ønsker du f. eks å lage en blogg, oppretter du først en kategori med navnet Blogg. Deretter oppretter du et menyelement i menyen med samme navn og velger Bloggvisning. Deretter knytter du kategorien Blogg til menyelementet og lagrer det.

Du kan nå begynne å skrive innlegg som artikler og velge legge dem i kategorien Blogg. Etter hvert som du skriver flere innlegg, vil disse vises under Blogg i menyen. 

Skal du ha flere kategorier i bloggen, oppretter du først kategorien Blogg, og deretter underkategorier. Når du oppretter en underkategori må du huske å velge Blogg i overordnet kategori.

 

Litt annerledes i WordPress

I WordPress skilles det mellom sider og innlegg. Når du skal opprette en side, velger du Sider i Admin-menyen og legger inn det innholdet du skal ha. Når dette er gjort, knytter du siden til menyen.

Skal du opprette en blogg eller tilsvarende hvor du skal poste flere innlegg, lager du først en kategori med et beskrivende navn - f. eks Blogg. Deretter knytter du kategorien til menyen.

Du kan nå begynne å skrive innlegg og velger da kategorien Blogg for innlegget. Det vil nå vises under menyelementet Blogg.

Skal du ha flere kategorier i bloggen, oppretter du først kategorien Blogg, og deretter alle underkategorier. Når du oppretter en underkategori, gir du denne foreldrekategori Blogg.