WordPress er en åpen fri programvare for å bygge og vedlikeholde nettsider. I starten var WorPress et verktøy som hovedsakelig ble brukt for blogging. Etterhvert har den blitt et populært verktøy for å bygge avanserte nettsider med tusenvis av ulike design og moduler som kan kobles til.

 

Designmaler

Det finnes et utall av ulike design (themes) som man kan velge til nettsiden. Noen av disse er gratis, mens andre må kjøpes. Å klargjøre et design kan ta fra noen timer til dager og uker, basert på kundens behov.  

 

Utvidelser

Det finnes en rekke tilbydere av såkalte extensions - moduler og komponenter som man kan utvide nettsiden med. Eksempler på dette er:

  • Kontaktskjema
  • Kalender
  • Utsendelse av mail
  • netthandel
  • osv...

Også her finnes både gratis moduler og pakker som man må betale for. Normalt lønner det seg å kjøpe disse, da kvaliteten på dem er langt bedre og man får en mer stabil nettside.

 

 

Hva med sikkerhet

Hackere prøver kontinuerlig å bryte seg inn på servere og bruke nettsider til ulovlig og kriminell virksomhet. Nettsider laget i Joomla! og andre verktøy er ingen unntak. Derfor jobber utviklerne kontinuerlig for å tette sikkerhetshull og gjøre koden sikrere og bedre. Det betyr at eiere av nettsider er ansvarlig for å holde verktøyet oppdatert til enhver tid. Dette gjelder både selve verktøyet og alle tilleggsmoduler og designmaler. 

Viktig! Alle leverandører av webservere er svært strenge på at man overholder dette. I verste fall blir nettsiden din stengt inntil den er oppdatert.

 

Hva gjøres ved en oppdatering

Før vi oppdaterer, tar vi backup av alle filerene til nettsiden som ligger på serveren. Dette gjøres for at vi skal kunne legge den tilbake om noe går galt i oppdateringen eller at komponenter ikke lenger fungerer. Vi må så sjekke at alle tilleggsmoduler er kompatible med den nye versjonen av WordPress før vi kjører selve oppdateringen. Normalt går dette greit uten noen problemer.

 

 

Ta kontakt for mer info