Webdesign

Når vi designer nettsiden din, har vi fokus på to ting - at brukere skal finne deg, og at de får en god opplevelse når de besøker siden. Dette oppnår vi med  å optimalisere siden for søkemotorer, samt at nettsiden er oversiktlig og lett å finne frem i. Brukerne skal på en enkel måte finne det de søker.  

 

Vi hjelper deg med alt

Om du ikke har nettside fra før, ordner vi med alt det praktiske før vi går i gang med å bygge selve nettsiden.

Dette vil normalt være:

  • Registrere ditt domene
  • Sette opp webhotell og eposter
  • Klargjøre CMS-verktøyet som skal brukes

 

Vi bygger nettsidene med CMS

Vi bygger og vedlikeholder nettsidene med et såkalt Content Management System (CMS). Vi bruker to moderne frie CMS-verktøy - Joomla! og WordPress som har vært i bruk siden midten av 2000 tallet.

Å bruke slike verktøy gir oss mange fordeler: 

  • Utprøvde system med mange millioner nettsider
  • Man kan kjøpe ferdige designmaler som kan brukes direkte eller tilpasses etter ditt behov
  • Det finnes et uttall av moduler som kan kobles til nettsiden for å øke funksjonaliteten

Normalt bygger vi nettsidene i Joomla! da vi mener dette gir oss størst fleksibilitet slik at vi kan skreddersy løsninger når det trengs. Men vi ser også at stadig fler velger WordPress, kanskje på grunn av at terskelen for å bruke dette føles lavere. Vi lytter selvsagt til kundens preferanser og velger det CMS-verktøyet han eller hun ønsker.

 

Du kan følge utviklingen 

Vi ønsker at du skal føle deg trygg under hele prosessen, og legger tilrette for at du får tilgang til en testversjon så snart den er oppe og går. Da kan du følge med og se om alt blir slik vi har avtalt.

 

Hva gjør vi videre?

Etter at rammen for nettsiden er klar, setter vi opp skallet med design og menyer. Normalt legger vi inn tekst og bilder og andre relevante elementer, slik at dette blir satt opp slik at nettsiden blir optimalisert for søkemotorer - såkalt SEO (Search Engine Optimization). Dette arbeidet er svært viktig for at du skal bli funnet på nettet.

CMS-verktøyene er laget slik at de fleste med normal kjennskap til data kan oppdatere innholdet. Noen kunder ønsker derfor å legge inn og vedlikeholde deler av innholdet selv og dermed spare penger. Det vi da anbefaler, er at vi går gjennom innholdet i etterhånd og foretar nødvendig justering for SEO.

 

Statistikk for nettrafikk

Vi legger inn kode for Google Analytics, et gratis verktøy som logger all trafikk på dine nettsider. Deretter kan du logge deg inn og se hvordan nettsiden din blir besøkt. 

 

Fotografering

Om du trenger, kan vi ta bilder av dine ansatte eller produkter som du skal vise på nettsiden. Vi har lang erfaring med bedriftsfoto og du finner info på Åsane Fotostudio

 

Hva når siden er lansert?

Din websatsing er på ingen måte over når siden din er lansert. I tiden som nå kommer, er det viktig at du bruker ressurser på å kartlegge om du virkelig når ut til dine kunder og at de bruker nettsiden slik du har planlagt.

Ved hjelp av Google Analytics som er installert på siden din, kan du ved å logge deg inn på din Google-konto, se hvordan de besøkende beveger seg på siden din og således få nyttig info om noe bør justeres. Tar du ikke dette på alvor, vil ikke nettsiden din gi deg den avkastning du ønsker. 

 

Bruk annonsering og øk synlighet

Å bli funnet i det organiske søket i Google - dvs det som ikke er annonser, tar tid. Selv om man har tilrettelagt nettsiden slik at innholdet er i henhold til gode SEO-regler, vil det ta tid før Google gir deg høy nok rangering til å komme høyt opp på første side.

Det kan derfor være smart å annonsere i sosiale media samt å få eksperthjelp på synlighet selv om dette kan virke som en unyttig kostnad. Sannheten er at det gir nettsiden din en "boost" som gjør at du raskere oppnår bedre resultater.

 

Kontakt oss


Kontakt oss på tlf 918 400 40 eller via kontaktskjema.